вівторок, 22 березня 2016 р.

Дезінформація в суспільстві
         ЗМІ є не просто суб'єктами впливу на масову свідомість, але й інструментом, за допомогою якого здійснюється безпосереднє її формування. Вони відіграють чи не найголовнішу роль у сучасному політичному житті більшості держав, виступають основним суб'єктом формування в суспільстві громадської думки про події та явища, що відбуваються в світі та в кожній окремо взятій країні.
         В останні роки засоби масової інформації швидше були знаряддям політичної й економічної боротьби в Україні, аніж об'єктивно висвітлювали факти. Рівень довіри населення до інформації прямо пропорційно залежить від географічної близькості, відповідно, рівень довіри до регіональних ЗМІ місцевого населення значно вищий ніж до національних. Щоденний "інформаційний бруд"  деяких телеканалів, без яких уявити сучасне життя просто неможливо, дезінформує регіони і спричиняє паніку серед населення.
         Сьогодні не важливо, що насправді відбувається в публічному житті (політиці), - головне, як це покажуть по телебаченню, висвітлюють в друкованих засобах масової інформації чи в інтернет ресурсах.
         Прохання: перевіряйте інформацію замість того, аби ставати інструментами в інформаційній війні проти України; російські ЗМІ сьогодні — головне джерело дезінформації про Україну.Якщо ви не можете жити без новин, то постарайтеся дивитися і читати максимально нейтральні джерела інформації. Хоча знайти їх буде дуже складно.
Дезінформува́ння або дезінформа́ція (фр. des — заперечення, фр. information — інформація) — спосіб психологічного впливу, що полягає в намірі подання об'єктові такої інформації, яка вводить його в оману відносно справжнього стану справ та створює викривлену реальність. Поширення перекручених, не повних або свідомо неправдивих відомостей для досягнення пропагандистських, військових (введення противника в оману), комерційних або інших цілей.
Головний спеціаліст СМУЮ

Н.О. Новик

Немає коментарів:

Дописати коментар