середу, 2 березня 2016 р.

Утворення та реєстрація громадського обєднання  у 2016 році

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі - Закон) (чинний з 01.01.2016 року) та ст. 9 Закону України «Про громадські об`єднання» утворення громадської організації чи громадської спілки необхідно розпочинати з наступних дій:
1)    Проведення установчих зборів;
2)    Прийняття рішення про утворення громадського об’єднання;
3) Оформлення документів, необхідних для реєстрації громадського об’єднання, відповідно до статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Зокрема, для державної реєстрації громадського об’єднання до управління юстиції протягом 60 днів з дня утворення громадського об’єднання подаються наступні документи:
а) Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи (форми заяв затвердженні наказом Міністерства юстиції України від 06.01.2016 №15/5);
б)   Реєстр громадян, які брали участь в установчих зборах;
в)  Статут організації (згідно п. 9 ч. 1 ст. 15 Закону пронумерований, прошитий та підписаний);
г)   Відомості про керівні органи;
д) Заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (за бажанням).
4) Протягом трьох робочих днів з дати подання документів для державної реєстрації, уповноважений орган з питань реєстрації приймає рішення про реєстрацію громадського об’єднання або про відмову у реєстрації громадського об’єднання, про зупинення державної реєстрації.
Крім того, наголошуємо, що згідно ст. 36 Закону за державну реєстрацію громадського об'єднання адміністративний збір не справляється.  

     
                                               Головний спеціаліст Славутицького міського управління юстиції О.І.Цалай                                                                                                                                                            

Немає коментарів:

Дописати коментар