середу, 16 березня 2016 р.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Славутицького міського управління юстиції у Київській області інформує:
- 24.02.2016 набув чинності Закон України «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України»
Для отримання свідоцтва про народження дитини, яка народилася на тимчасово окупованій території України або отримання свідоцтва про смерть особи, яка померла на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України (АР Крим, м. Севастополь та окремі райони Луганської та Донецької областей), необхідно:
 Звернутися до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану в межах території, підконтрольній легітимній владі України, та отримати письмову відмову, яка  має бути використана при підготовці заяви до суду.
● Подати до будь-якого суду (за межами такої території незалежно від місця проживання заявника) заяву про встановлення факту народження особи або заяву про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, а разом з нею - належні докази та квитанцію про сплату судового збору (станом на 15.02.2016 це 275 грн. 60 коп. (0, 2  від 1378 грн.).
Заява про встановлення факту народження подається батьками дитини чи іншими заінтересованими особами, а заява про встановлення факту смерті подається родичами померлого або їх представниками.
Така справа розглядається судом невідкладно з моменту надходження відповідної заяви.
- з 16.03.2016 працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану Славутицького міського управління юстиції у Київській області будуть прийматися за бажанням батьків документи, необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу ними свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку м. Славутича.
 За додатковою інформацією просимо звертатися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану Славутицького міського управління юстиції у Київській області: Центральна площа, 7 телефон для довідок: (045 79) 2-96-80.

Немає коментарів:

Дописати коментар